Başkanla Söyleşi

Çok değerli Vanlı hemşerilerim Allah'ın rahmeti hepimizin üzerinde olsun.

Değerli hemşerilerim bu çok önemli ve bir o kadar'da ciddi görevi (05.05.2012'de) almış oldum ve yeni yönetimimle beraber ve siz değerli ve çok duyarlı Van'lı hemşerilerimleberabersamimi disiplinli azimli bir şekilde daha güzel icratlarla derneğimiz inşallah dimdik ayakta tutmaya gayret edeceğız.

Eski kitaplarda insan için derlerki insanı tarif,ederken insan medeni bir tafdır.Onun anlamı şudur;sosyal bir varllıktir insan tek başına yaşayamaz,insana ceza vermek için hapsederler.Tek başına kalmak cezadır.İnsan toplum içinde yaşar.İşte toplum içinde yaşayan insanın huzurlu yaşayabilmesi için o toplumun kanun kuralları olur.İnsanlar o kurallara uyarlar işte o kurallara uymayan insanlar toplumun huzurunu bozarlar.

Peki bir toplumun huzurlu olabilmesi mutlu olabilmesi için toplumu oluşturan her ferdin huzurlu olması lazım.Hani güzel bir pilav yapabilmek için bütün pirinç tanelerinin güzel olması lazım ki güzel bir pilav olsun.Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim insan yetiştirmenin ipuçlarını verır.
Huzurlu bir toplum istiyorsanız birbirini gözeten birbiriyle yardımlaşan bir toplum istiyorsanız şunlara dikkat edin.
Allah'ın yaptığına başka bir laf edilmemeli: bu ne demektir. Her insanımızda Kamil iman sahibi olacaktır kimse görmüyor diye günah işlenmiyecek.Kimse göremiyor diye hırsızlık kötü işler yapmıyacaktır. Bunu illa gören duyan vardır. Yaptığımız bütün güzelliklerin mükafatını kötülüklerın cezasını verecek yüce ALLAH'tır.