Derneğimiz

Derneğimiz 2005 yılında Van/Gürpınar ilçesi Çevre Köyleri İle Birleşerek Gürpınar Çevre Köyleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği olarak İstanbul-Ümraniye-'de açıldı.

Dernek yönetimi oluşturuldu ve Başkanlığa Reşit Yüca Seçildi.

Açılışta dernek olarak bir ilk gerçekleştirip Van'ın Tanınmış sanatçıları (Kazo,Celal Yarıcı,Mehmet Öndül,Bahri Çalışır ile müzik ziyafeti vererek açılışı görkemli bir havada kutladı.

2007 yılından itibaren Resmi faaliyetlerine başlayan derneğimiz bir çok alanda Etkinlikler ve Organizasyonlar yaparak diğer Derneklerden ,Van İş Adamları ve Belediyelerden Tebrikler aldı. Bu yıl (2009) yapılan çalışmalar ve etkinliklerde Derneğimizin Büyümesi konusunda ciddi adımlar atılarak büyük bir projeyle (Van/Gürpınar İlçesi Çevre Köyleri Dayanışma ve Yardımlaşma) adı altında Kültür ve Hizmet binası yapma kararı alındı.