Vali Münir Karaloğlu, Van'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95.yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Münir KaraloğluVan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Karaloğlu, mesajında, asırlar boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapan Anadolu coğrafyasının, son yüzyılda pek çok kanlı mücadeleye sahne olduğunu anımsattı.

Karaloğlu mesajında, şunlara yer verdi:

"Vatanımızın işgal ve insanımızın esir edilmeye çalışıldığı o süreçte, yüz binlerce vatan evladı kanı ve canı pahasına mücadele etmiş, düşman birliklerine fırsat vermemiştir. Van'ımız da 95 yıl önce, 30 binden fazla şehit verilerek bizlere vatan kılındı. Bu müstesna tabloda, Zeve şehitlerimizin, 120 kar beyaz evladımızın ve binlerce isimsiz kahramanımızın imzası var. Aradan geçen zamanda, birlik ve beraberliğini pekiştirmiş, bölgesine ve insanlığa sevgi ve huzur aşılayan kadim bir toplum, güçlü bir Van inşa ettik."

Bundan sonra da bu ruh ve inançla yollarına devam edeceklerini bildiren Karaloğlu, yarınların sahipleri çocuklara, modern bir yaşam merkezi miras bırakacaklarını kaydetti. - Van

Paylaş |                                         Yorum Yaz - Arşiv   1140 kez okundu

Dolar4.46204.4799
Euro5.26375.2848