Birinci Dünya Savaşı’na kadar Ermenilerle Müslümünların birarada yaşadığı ve 1915 yılında Rus işgaliyle yakılıp yıkılan eski Van şehri restore ediliyor

Van Kalesi’nin arkasında bulunan ve 1915’te Rus işgaliyle yakılıp yıkılan Eski Van şehri restore ediliyor. Hüsrevpaşa Medresesi, İmarethane ve Saray Kapısı’nın restorasyon çalışmaları yüzde 80 oranında tamamlandı. Birinci Dünya Savaşı’na kadar Ermenilerle Müslümanların hep birlikte yaşadığı Van Kalesi’nin arka kısmındaki Eski Van Şehri 1915 Rus işgaliyle yakılıp yıkıldı. İçinde çok sayıda cami, medrese, kilise, şapel ve eski Van evinin bulunduğu eski şehir Van Valiliği’nin başlattığı proje ile restore ediliyor.

Paylaş |                                         Yorum Yaz - Arşiv   1007 kez okundu

Dolar4.78754.8066
Euro5.56415.5864